Søknadsprosessen for lån uten sikkerhet

loans-without-colateral

Når du skal søke om et lån uten sikkerhet, så må du fylle ut et søknadsskjema og sende inn dette. Men hvordan er egentlig hele søknadsprosessen?

Finn riktig lån

Det er mange som i dag har et forbrukslån. Og utbyderne av lån uten sikkerhet, som lånene også kalles, står nesten i kø med tilbud om lån.  Det finnes dog fortsatt mange som enda ikke har et forbrukslån, men som tenker på å få et forbrukslån. Er du en av dem som overveier å søke om et lån, så skal vi hjelpe deg med å gå gjennom søknadsprosessen. Først må du selvsagt finne det lånet du ønsker å søke om. Det er mange ulike lån på markedet og det er ofte renten som utgjør forskjellen på lånene. Renten er også den største utgiften til et lån uten sikkerhet, så det er her det kan være mye penger å spare. Finn de lån som tilbyr den laveste renten. Du kan også søke om lån gjennom en låneformidler. Denne samarbeider ofte med 10-12 ulike banker og får gjerne bedre tilbud enn du klarer på egen hånd. Lendo, Centum Finans og BBF er noen av de største låneformidlere på markedet.

Hvordan går jeg frem?

Du har forhåpentligvis nå funnet ut av hvor du skal søke om et forbrukslån.  Du begynner med å fylle ut søknadsskjemaet på nettsiden til den banken hvor du ønsker å søke om lån. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Send søknaden av gårde og du vil innen kort tid, motta et svar på om søknaden din har blitt godkjent. Før du mottar et svar, har søknaden blitt vurdert automatisk av avanserte kredittvurderingssystemer.  Disse vurderer risikoen ved å gi deg lån, ut fra en lang rekke parametere. Dette er blant annet inntekten din, gjeld, betalingshistorikk og andre, relaterte opplysninger.

OnlineBankingElektronisk godkjennelse av lånet

Blir søknaden din godkjent, vil du motta et tilbud på mail. Tilbudet inneholder beløpet som banken vil la deg låne og de betingelser som følger med et lån. Dette er blant annet hvor mye du må betale i etableringsgebyr, månedlig termingebyr, renten på lånet og andre praktiske opplysninger. Se gjennom tilbudet nøye og kan du akseptere dette, så kan du signere på dokumentene med din BankID. Dette er også med på å sikre at det ikke er noen andre som kan ta opp lån i ditt navn. Ved å bruke BankID, vil banken få verifisert at du er riktig person. Du vil siden motta en bekreftelse fra banken på at lånedokumentene er godkjent. Det kan også skje at du blir bedt om å dokumentere din inntekt. Du vil da bli bedt om å sende inn kopi av din siste lønnsslipp og en kopi av siste selvangivelse. Dette for at banken skal få bekreftet inntekten din. Du kan ofte laste opp dokumentene og sende dem inn over nett. Så snart de har mottatt disse,  vil pengene bli utbetalt til den kontoen du har angitt i søknaden.